Παιδίατρος

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα στην πόλη της Καβάλας όπου και μεγάλωσα. Αποφοιτώντας από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας, ύστερα από πανελλαδικές εξετάσεις, ξεκίνησα τις πανεπιστημιακές μου σπουδές στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα το 2007 με βαθμό πτυχίου "Λίαν Καλώς 8.15".

Υπηρέτησα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρυχωρίου, Κέντρου Υγείας Χρυσουπόλεως Καβάλας το 2009-2010. Στη συνέχεια, εργάστηκα ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης στη Γ΄ Παιδιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έως το 2011 χρονιά κατά την οποία εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "Φαρμακολογία και Θεραπευτική", το οποίο και ολοκλήρωσα το 2013 με βαθμό "Άριστα 8.50".

Διορίστηκα ως ειδικευόμενη ιατρός Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης το 2011. Το 2013 συνέχισα την ειδικότητά μου στην Δ΄Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έως το 2015 χρονιά κατά την οποία διορίστηκα στη Β΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ όπου και ολοκλήρωσα την ειδικότητά το 2018, οπότε και έλαβα το τίτλο της ειδικότητας της Παιδιατρικής.

Παράλληλα με την ειδίκευσή μου στη Παιδιατρική συμμετείχα σε σειρά δημοσιεύσεων σε ξενόγλωσσα περιοδικά και παιδιατρικά συνέδρια. Συνεχίζω ως επιστημονικός συνεργάτης στη Β' Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική ΑΧΕΠΑ από όπου λαμβάνω όλο και περισσότερη πολύτιμη εμπειρία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και τον Αύγουστο του 2023 διετέλεσα Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Παιδοαιματολογικό-Παιδοογκολογικό Τμήμα της Β' Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ.

Τον Νοέμβριο του 2023 ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή με θέμα τη "συσχέτιση των πολυμορφισμών της λιποπρωτεϊνικής λιπάσης (LpL) και της απολιποπρωτεΐνης Ε (apoE) με τη λιπιδαιμική ταυτότητα παιδιών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία κατά τη διάρκεια της θεραπείας" στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, οπότε και παρέλαβα τον τίτλο του Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής.

Τέλος, αξίζει να αναφέρω την εθελοντική συμμετοχή μου σε εκστρατείες Προληπτικής Ιατρικής της "Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας Β. Ελλάδας" καθώς και της Ανοιχτής Αγκαλιάς.